Legal 500 EMEA 2020 – Ranked as Next Generation Partner with Information Technology industry focus

“He knows his trade very well while also being a business man. He therefore knows ‘the game’ like nobody else.” (source: Legal 500 2020)

“De Jong has experience both in IT disputes and in transactional matters.” (source: Chambers & Partners 2019)

“An experienced international lawyer with an exceptional service level and attitude who has the background of a very large law firm and the service orientation and personal service of a boutique.” (source: Legal 500 2019)

“He combines deep legal knowledge, especially about IT-related topics, with the ability to understand the business of his clients.” (source: Chambers & Partners 2018)

“Widely experienced problem-solver” (source: Legal 500 2018)

Huub de Jong (partner) heeft als advocaat bijna twintig jaar ervaring met:

 • Het adviseren over juridische aspecten van complexe technologievraagstukken.
 • Het opstellen en beoordelen van (inter)nationale contracten.
 • Het oplossen van geschillen en zo nodig het voeren van procedures.

Huub zet zijn juridische kennis en gevoel voor technologie graag in voor de strategische belangen van cliënten.

Functie

Advocaat (partner)

Advocaat sinds

2001

Opleiding & werkervaring

 • Huub is Certified Information Privacy Professional/Europe (CIPP/E). Hij heeft een diploma van de postdoctorale specialisatieopleiding Informaticarecht (‘Grotius’). Huub heeft gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg, Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit Utrecht en studeerde zowel Recht en Informatisering als Strafrecht.
 • In 1999 is hij begonnen als IT-jurist voor Deloitte in Amsterdam, waarna hij zich sinds 2001 als advocaat gespecialiseerd heeft in informatietechnologie en intellectueel eigendomsrecht. Hij heeft vele nationale en internationale cliënten geadviseerd in bijvoorbeeld de telecombranche, gezondheidszorg en IT/internet industrie en heeft ook als bedrijfsjurist gewerkt voor Shell en DTG (European Directories).

Projecten

 • Onderhandelen als integraal lid van het leveranciersteam namens wereldwijd opererende IT-leverancier bij sluiten contracten met AEX genoteerde klant voor inrichting shared service center en wereldwijde overgang naar de cloud, inclusief het beoordelen van contracten, privacyvraagstukken en integratie met technische, commerciële en operationele aspecten.
 • Vertegenwoordigen van een verwerkingsverantwoordelijke bij meerdere juridische procedures over de uitleg van de Algemene verordening gegevensbescherming in relatie tot het online verwerken van persoonsgegevens.
 • Bijstaan in kort geding procedure van IT-dienstverlener actief in de automatisering binnen de gezondheidszorg bij conflict met toeleverancier, inclusief het voeren van schikkingsonderhandelingen.
 • Adviseren van een verwerkingsverantwoordelijke actief in een internationale omgeving over de doorgifte van persoonsgegevens naar derde landen en het gebruik van binding corporate rules (BCRs).
 • Begeleiden van klant bij de uitrol van een Wi-Fi netwerk, inclusief reguleringsvraagstukken, privacyaspecten en het opstellen van contracten.

Lidmaatschappen & nevenactiviteiten

 • Huub is lid van de redactie voor het Tijdschrift voor Internetrecht en hij schrijft regelmatig artikelen over zijn expertise. Hij is gastdocent aan onder meer de Vrije Universiteit in Amsterdam, de Universiteit Leiden en de Erasmus Universiteit Rotterdam.
 • Huub is bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Informatietechnologie en Recht en lid van diverse beroepsvereniging waaronder ITechLaw, de International Association for Privacy Professionals (IAPP), de Vereniging Informaticarecht Advocaten (VIRA), de Vereniging voor Media- en Communicatierecht (VMC) en de Vereniging Privacy Recht (VPR).
 • Huub is bestuurslid van de Stichting Professor Cobbenhagen (Vrienden van Cobbenhagen) een bijzonder alumninetwerk van Tilburg University waarin zeer betrokken en prominente alumni van de universiteit zijn verenigd. Hij is ook mede-oprichter van de carnavalsvereniging Kaaj Kapot.

Expertise

IT- en internetrecht, data protectie en privacy, auteurs- en databankenrecht, contractenrecht en telecomrecht.

Talen

Nederlands en Engels

Recente publicaties

 • De verzoekschriftprocedure ex art. 35 UAVG in het internettijdperk, een noodzakelijke rechtsingang voor de betrokkene?, samen met Lisa Molenaars in het Tijdschrift voor Internetrecht.
 • SAP v. Diageo: wat zijn de gevolgen voor de licentiepraktijk?, samen met Kees Daniëls in Computerrecht.