IT-outsourcing

IT-outsourcing

IT-outsourcing is een complex en omvangrijk proces dat juridisch goed begeleid moet worden. Dit geldt niet enkel voor het uitbesteden van uw complete IT-afdeling aan een externe IT-leverancier, maar ook voor beperktere outsourcingsprojecten of bijvoorbeeld de overgang naar de cloud.

Deskundige begeleiding is daarbij essentieel, zeker als u te maken heeft met ervaren IT-leveranciers.

Projectmatige aanpak

Op basis van verschillende ervaringen die wij als advocaten en bedrijfsjuristen hebben opgedaan, hebben wij een praktische methode ontwikkeld om IT-outsourcingstrajecten en andere omvangrijke IT-projecten (zoals ERP-implementaties) te ondersteunen. Deze methode omvat alle fasen: vanaf een eerste interne inventarisatie van het juridische vertrekpunt (zoals bestaande contracten, personele bezetting en de juridische aspecten van de RFI) tot aan het noodzakelijke contractmanagement.

Indien u meer wilt weten over onze projectmatige aanpak van IT-outsourcingsprojecten verwijzen wij u graag naar onze IT-outsourcing flyer.

We hebben veel en aantoonbare ervaring met IT-outsourcing, zoals de begeleiding van de complete IT-infrastructuur naar de cloud voor een grote woningbouwcorporatie. Indien gewenst, kunnen we u een overzicht geven van meer referentieprojecten.